FranšaisEnglishDeutschNederlandse

Voor ons klikte het direct met de Weimaraner.  We bezochten een tentoonstelling in Kirchberg-Luxemburg en het was liefde op het eerste gezicht.

De allure, bouw en kleur overtuigden ons. We hebben eerst met professionele fokkers gesproken gezien het feit dat de Weimaraner in de eerste plaats een jachthond is. Wij zelf zijn simpelweg dol op honden en na veel informatie van alle kanten en alles goed te hebben overwogen, kochten we in 1995 onze eerste Weimaraner « Trinca » bij een particuliere fokker die zelf ook niet jaagt.

De Weimaraner is veelzijdig voor de jacht. Hij leert snel en is nieuwsgierig. In Amerika wordt hij ingezet bij politieonderzoek en opsporing van drugs.

Als u de tijd neemt en geduld heeft, kunt u zijn energie goed in banen leiden. Hij doet alles voor zijn baasje.  Het is tevens een lieve, goede en waakse familiehond. Let wel : het is ook een goede dief !

 

Trinca sur le rocher

 

Een Weimaraner blijft energiek en houdt zijn jachtinstinkt. Ondanks dat wij niet met hen jagen houden we hen energiek en actief. Ze hebben ook ruimte en oefening nodig.De hond moet zichzelf kunnen zijn. Zo niet dan wordt hij ongelukkig en ondeugend.Dit zou problemen voor het baasje kunnen veroorzaken.

 

Enjoy GileppeA la mer